Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny behandling mot benskörhet ger bättre skydd mot frakturer

  [2017-09-12] En ny behandling mot benskörhet ger större förbättringar i bentäthet och effektivare skydd mot frakturer än nuvarande standardbehandling. Det framgår av en studie publicerad i The New England Journal of Medicine (NEJM). Studien är den första som jämför två osteoporosläkemedels effekt på fraktur.

 • Minskad risk för återinsjuknande efter hjärtinfarkt

  [2017-08-28] Att bekämpa kronisk inflammation i kärlväggarna är en effektiv väg att förhindra återinsjuknande efter hjärtinfarkt. Det visar en studie på över 10.000 patienter, publicerad i The New England Journal of Medicine (NEJM).

 • Genterapi som skyddar mot viktökning och insulinresistens hos möss

  [2017-08-23] Viktuppgången uteblev, trots större energiintag, och insulinkänsligheten ökade. Det är resultat av försök på möss som via genterapi getts förhöjda nivåer av proteinet BMP4 i en studie vid Sahlgrenska akademin, publicerad i Cell Reports.

 • 19 miljoner till forskning kring hjärt-kärlsjudomar

  [2017-08-23] Fredrik Bäckhed och Annika Rosengren del av AFAs 50-miljonerssatning på forskning om ett arbetsliv utan hjärt-kärlsjukdom.

 • Läkare kluvna inför handledning av blivande kollegor

  [2017-06-09] Yrkesverksamma läkare tvekar allt oftare inför uppdraget att handleda studenter från läkarprogrammets grundutbildning. Stress och press från högre ort, och ibland även från kollegor, bidrar till ambivalensen, visar en avhandling vid Sahlgrenska akademin.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Eva Sjögren Nilsson|Sidan uppdaterades: 2013-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?