Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kontinuerlig mätning sänker blodsockret långsiktigt vid diabetes typ 1

  [2017-01-25] Klart lägre blodsockernivåer över tid - och högre välbefinnande. Det är några av resultaten från en längre studie vid Sahlgrenska akademin av kontinuerlig blodsockermätning vid diabetes typ 1.

 • Forskare oroas över unga vuxnas syn på egna arbetsförmågan

  [2017-01-09] Unga i arbetslivet ser sig som solospelare med eget ansvar för att upprätthålla arbetsförmågan. De anser sig själva ha bollen när jobbet kräver nya kunskaper och motivation, visar forskning från Sahlgrenska akademin.

 • Kvinnors livskvalitet påverkas mer än mäns av irriterad tarm

  [2017-01-03] Dubbelarbete och hög skämsfaktor kan leda till att kvinnors livskvalitet påverkas mer än mäns vid IBS, en mycket vanligt förekommande mag-tarmsjukdom. Även med samma nivå av fysisk smärta och andra besvär är kvinnornas upplevda livskvalitet avsevärt sämre än männens, visar ny forskning.

 • Sofia Movérare Skrtic får mångmiljonanslag från SSF

  [2016-12-21] Sofia Movérare Skrtic är en av tre forskare vid Göteborgs universitet som nu utsetts till framtidens forskningsledare av Stiftelsen för strategisk forskning. Utnämningen innebär ett forskningsanslag på 12 miljoner kronor.

 • Rekommenderat blodtrycksmål vid diabetes typ 2 ifrågasätts

  [2016-08-23] Socialstyrelsen höjde nyligen den rekommenderade blodtrycksgränsen för patienter med diabetes. Detta kan leda till att fler patienter drabbas av stroke eller hjärtinfarkt, visar en ny studie vid Sahlgrenska akademin. Den nya studien är världens hittills största i ämnet och baseras på data från individer med diabetes typ 2 i det Nationella Diabetesregistret.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Eva Sjögren Nilsson|Sidan uppdaterades: 2013-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://medicine.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-03-29