Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studie om arbetsförmåga

Vi utvecklar ett nytt frågeformulär som ska kunna hjälpa personer med vanliga psykiska besvär såsom ångest och depression att upptäcka tidiga tecken på att förmågan att arbeta är påverkad. Det kan öka möjligheten att sätta in tidiga åtgärder för att förhindra lång sjukskrivning.

Vi behöver testa frågeformuläret på ett större antal personer, som har besvär med ångest, depression eller utmattning. Du behöver vara i någon omfattning i arbete, arbetsträning eller praktik.

Du fyller i en elektronisk enkät vid två tillfällen med frågor om din hälsa och ditt arbete. Enkäten tar ca 15 minuter det första tillfället och max 10 minuter det andra tillfället (två veckor senare). Du får en biocheck som tack för medverkan.

Utförlig deltagarinformation finns här:

Deltagarinformation

 

Kontakta ansvarig forskare Louise Danielsson

E-post: louise.danielsson@gu.se

Telefon/SMS: 076-618 68 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingår i forskningsprogrammet New Ways
Detta projekt ingår i forskningsprogrammet New Ways där man vill öka kunskapen om hur man kan identifiera, behandla och stödja personer med depressions- och ångestsjukdom så att de kan behålla sin förmåga att arbeta och därmed minska behovet av sjukskrivning. I New Ways finns tre delområden där ett fokuserar på projekt som riktas mot primärvården och ett mot projekt som inriktas mot arbetsplatsen. Ett delområde, där detta projekt ingår, riktas mot hälsolitteracitet. Inom delområdet vill man undersöka eller stärka hälsolitteraciteten hos befolkningen. De projekt som ingår i New Ways inriktas i första hand mot tidiga insatser och så även detta projekt.

Studien i korthet

  • Det behövs mer kunskap om hur man kan upptäcka tidiga tecken på nedsatt arbetsförmåga vid vanliga psykiska besvär såsom depression, ångest och utmattning
  • Vi söker nu deltagare för att testa ett frågeformulär som kan upptäcka förändring i arbetsförmåga i tidigt skede
Sidansvarig: Robin Fornazar |Sidan uppdaterades: 2017-03-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?