Folkhälsovetarstudenter tackades av i Vasaparken

Nyhet: 2017-06-15

I början av juni avtackades folkhälsovetarstudenterna som nyligen gått ut kandidat- och masterprogrammen. Bland talarna fanns programansvariga Monica Bertilsson och Monica Hunsberger men också en av initiativtagarna till det folkhälsovetenskapliga programmet, Gunnel Hensing. Hon talade om aktuella utmaningar inom det folkhälsovetenskapliga området medan Charlotta Sundin Andersson från Västra Götalandsregionen berättade om hur väl kunskapen de studenter som nu går ut från de folkhälsovetenskapliga utbildningarna vid Göteborgs universitet motsvarar den kunskap som efterfrågas i regionen. Särskilt lyfte Charlotta fram studenternas kunskap om strukturella faktorer och det samhälleliga perspektivet utbildningen har.

Så här ser studenterna ut som är den 11:e kullen att gå ut från Folkhälsovetenskapligt program med hälsoekonomi med en kandidatexamen. Härnäst väntar nya utmaningar i arbetslivet eller genom fortsatta masterutbildningar för studenterna.

Och så här ser masterstudenterna ut som är den 5:e kullen att gå ut från Folkhälsovetenskapligt program med hälsoekonomi och som härnäst går ut i arbetslivet i sina hemländer eller fortsätter med forskarutbildningar.

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2015-01-02