Cecilia Björkelund - årets allmänläkarvän

Nyhet: 2015-04-18

Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets allmänläkarvän. Mottagare ska vara en person som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård i allmänhet och distriktsläkare i synnerhet.
Årets pris tillfaller Cecilia Björkelund, distriktsläkare och professor i allmänmedicin vid Göteborgs universitet. Föreningens motivering lyder:
”Cecilia har med själ och hjärta förädlat allmänmedicinen genom sitt arbete som kliniker, lärare, handledare, chef, forskare och opinionsbildare. Hon har tydliggjort allmänmedicinen inom läkarutbildningen och fört fram allmänläkarperspektivet överallt där det saknats. För oss alla inom allmänmedicinen och för alla hon arbetat med har hon sist men inte minst varit en stor och viktig förebild.”
Prisutdelning vid fullmäktigemöte
Priset delas ut ca kl.11.00 fredagen den 17 april i samband med Distriktsläkarföreningens fullmäktigemöte.
Plats: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A i Stockholm.

Sidansvarig: Eva Deutsch|Sidan uppdaterades: 2012-08-29