Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nya fynd om sjukdomsrisker efter tidig hjärtkirurgi

  [2018-02-20] Infektioner och autoimmuna sjukdomar är vanligare hos personer som genomgått hjärtkirurgi som barn och samtidigt fått thymus bortopererad, vilket ofta sker för att komma åt hjärtat. Det framgår av en studie publicerad i The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

 • Vårdsamordnare på vårdcentraler ger snabbare återhämtning vid depression

  [2018-02-20] Tidigare tillbaka till arbetet och snabbare tillfrisknande för patienter med depression ¿ det är resultatet av den vårdsamordnarfunktion på vårdcentralen som forskare vid Sahlgrenska akademin utvecklat tillsammans med Västra Götalandsregionens primärvård.

 • Kroppens egen badrumsvåg öppnar nytt forskningsfält om fetma

  [2017-12-29] Nu presenterar forskare vid Sahlgrenska akademin resultat som tyder på att det finns en kroppsegen våg som är viktig för kroppens reglering av kroppsvikt och därigenom fettmassa. I förlängningen, när man klarlagt hur kroppsvågen fungerar, kan fyndet förhoppningsvis leda till läkemedel mot fetma.

 • Hälsokost för tarmbakterierna förbättrar skyddet i tarmen

  [2017-12-22] Alla som slår vakt om sin hälsa bör även tänka på vad tarmbakterierna äter. Kostfibrer påverkar oss genom att vara en viktig näringskälla åt tarmbakterierna. Mängden fibrer i kosten påverkar viktökning, blodsocker och insulinkänslighet och nu visar forskning att kostfibrer även påverkar hälsotillståndet i tjocktarmen.

 • Lysdioder, fettlever och graviditetens effekter på politisk uppfattning får Wallenberg-anslag

  [2017-12-19] Stefano Romeo, professor i molekylär och klinisk medicin vid Sahlgrenska akademin, har utsetts till en av årets Wallenberg Academy Fellows. En utmärkelse som ger unga forskare långsiktiga resurser och möjligheter att fokusera på sin forskning.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Eva Sjögren Nilsson|Sidan uppdaterades: 2013-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?