• Hon är ny professor i registerforskning

[2019-10-18] Soffia Gudbjörnsdottir leder inte bara en världsunik plattform för diabetesforskning. Hon har också besökt alla Sveriges 21 regioner i sitt arbete för en bättre diabetesvård. Här berättar hon om den röda tråden i sitt arbete, hur hon hoppas att registerforskningen ska utvecklas och varför hon bär på en ständig hemlängtan.

• Robert Caesar är ny miljösamordnare

[2019-10-17] Kontinuitet, regelbundna möten och delaktighet är tre nycklar som har gjort miljöarbetet på Wallenberglaboratoriet framgångsrikt. Nu får Robert Caesar i uppdrag att samordna och driva hela institutionens miljöarbete ¿ ett arbete som rör både medarbetares hälsa och säkerhet.

• Så ska institutionens utbildningar bli mer hållbara

[2019-10-16] Damon Barrett är universitetsadjunkt på Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa och institutionens nya representant för hållbarhet inom utbildning. Här berättar han vad hållbar utveckling inom utbildning innebär och ger konkreta tips på vad lärare, studenter och institutionen kan göra.

• Flera forskare fick del av bidrag från Forte

[2019-10-09] Leo Stockfelt och Kristina Jakobsson fick båda gehör för sina ansökningar till Forte. De får totalt 4,5 miljoner kronor till sina projekt som undersöker kopplingen mellan luftföroreningar och åderförkalkning, samt huruvida exponering för högfluorerade ämnen kan påverka effekten av vaccination av barn. Flera andra forskare tar också del av utlysningen som medsökande i projekt som leds från andra lärosäten, exempelvis Kerstin Persson Waye.

• Solceller sätts upp på Campus Medicinarberget

[2019-10-01] Nära 4 000 kvadratmeter med solpaneler som genererar 675 000 kilowattimmar förnybar el varje år. Nu installerar Akademiska hus solceller på nio byggnader vid Campus Medicinarberget.