Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Tre unga forskare får anslag från SSMF

  [2018-11-06] Olle Werlenius är hematolog och forskar om immunterapi vid leukemi. Han är en av tre forskare vid institutionen för medicin som i år får medel från Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning (SSMF). Helena Filipsson Nyström och Björn Redfors får SSMF:s stora anslag, som är ett av Sveriges största etableringsstöd för unga forskare.

 • Barn som äter osunt dricker oftare alkohol i tonåren

  [2018-11-05] Barn som äter osunt löper ökad risk för att allt för tidigt, redan i yngre tonåren, skaffa sig regelbundna alkoholvanor, visar en studie publicerad i tidskriften Public Health Nutrition. Sambandet är starkare än andra faktorer som exempelvis föräldrars utbildning och inkomst.

 • Tarmfloran kan producera ämnen som bidrar till diabetes

  [2018-10-26] Tarmfloran har en förmåga att påverka hur celler svarar på insulin, och kan på så sätt bidra till utvecklingen av diabetes typ 2, visar en studie publicerad i tidskriften Cell. Fynden påvisar en sjukdomseffekt som tidigare inte varit klarlagd.

 • De får dela på 64 miljoner från Vetenskapsrådet

  [2018-10-26] 14 forskare vid institutionen för medicin tilldelas totalt 64 miljoner kronor. Det stod klart på torsdagen när Vetenskapsrådet offentliggjorde beviljade bidrag inom medicin och hälsa för 2018.

 • Sju forskare kan köpa avancerad utrustning tack vare bidrag från Lundbergstiftelsen

  [2018-10-17] IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse har beslutat att ge totalt 18 miljoner kronor till forskare vid Sahlgrenska akademin, att köpa ny utrustning för. Två av forskarna arbetar på institutionen för medicin. Ulrika Islander får tre miljoner kronor för att köpa in ett mycket avancerat konfokalmikroskop.

Fler nyheter...

Sidansvarig: Karin Allander|Sidan uppdaterades: 2018-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?