Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Tarmmikrobiotan ger ledtrådar för diabetesbehandling

  [2020-08-05] Den individuella mixen av mikroorganismer i tarmen ger viktiga ledtrådar till hur en framtida eventuell diabetes typ 2 kan förutses, förebyggas och behandlas. Det slås fast i en befolkningsstudie som leds från Göteborgs universitet.

 • Tre GU-forskare får VR-medel till coronaforskning

  [2020-07-08] Annika Rosengren, Per Sunnerhagen och Agnes Wold har av Vetenskapsrådet beviljats projektbidrag för forskning om coronavirus och covid-19.

 • Poddtips: IBS-experten Magnus Simrén gästar Akademiliv

  [2020-06-23] Uppemot tio procent av den vuxna befolkningen har IBS, Irritable Bowel Syndrome, i varierande svårighetsgrad. Professor Magnus Simrén bedriver IBS-forskning ur många olika perspektiv, och berättar om sjukdomen och de framsteg forskningen gör i podcasten Akademiliv.

 • Världsmiljödagen: Ny kunskapsöversikt lyfter klimatförändringens hot mot folkhälsan

  [2020-06-05] Idag släpps kunskapssammanställningen "Klimat och hälsa" - detta i samband med Världsmiljödagen 5 juni. Bakom rapporten står forskare från Sahlgrenska akademin i samarbete med Sveriges Läkarförbund, Sjukhusläkarföreningen, Läkare för miljön och AirClim (Luftförorenings- och Klimatsekretariatet).

 • Kolesterolnivåerna sjunker i västvärlden men stiger i Asien

  [2020-06-04] Människors nivåer av det som brukar kallas dåligt kolesterol sjunker kraftigt i västvärlden, men stiger i låg- och medelinkomstländer, särskilt i Asien. Det framgår av en omfattande global studie där forskare vid Göteborgs universitet medverkar.

Fler nyheter

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-01-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?