Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att skriva framgångsrika forskningsansökningar

Workshop

Vill du lära dig att skriva bättre forskningsansökningar? Välkommen på kurs 25, 27 och 28 februari 2020 hos Forsknings- och innovationskontoret. OBS. Först till kvarn - anmäl dig redan idag!

I februari erbjuder Forsknings- och innovationskontoret (FIK) en kurs om att skriva forskningsansökningar. Kursen bygger mycket på deltagarnas arbete med egna pågående ansökningar, som avses skickas in våren 2020. Kursen är främst riktad till forskare som vill söka hos Vetenskapsrådet (VR) eller Formas.

Kursen består av tre heldagar, hålls till stora delar på engelska och är begränsad till 15 deltagare.

Kurstillfällen:
25 februari 08.30-16.00
27 februari 08.30-16.00
28 februari 08.30-16.00

UPPLÄGG
Under kursen går vi tillsammans igenom en ansökans projektbeskrivning i alla sina delar. Efter kortare introduktioner och föreläsningar av forskningsrådgivare på FIK får deltagarna arbeta igenom delar av sina utkast, och vi går igenom dem tillsammans och hjälps åt att ytterligare förbättra dem. Varje deltagare förväntas ha med en dator att jobba på, som de också kan maila in material från. Kursen ges till största del på engelska.

MÅLGRUPP
Kursen riktar sig till forskare som aktivt jobbar med en egen ansökan till vårens utlysningsomgångar (främst VR eller Formas). Deltagarna förväntas ha med sig ett utkast till ansökan, och veta vart ansökan ska skickas in.

ANMÄLAN
Intresseanmälan (stänger tisdagen, den 14 januari 2020)
Intresseanmälan sker via universitetets kompetensportal. I anmälan ska anges en motivering till att du vill gå kursen och till vilken eller vilka finansiärer du vill skicka din ansökan. I anmälan ska du också bekräfta att du kan komma på alla tillfällena.

Anmäl dig via länken nedan.

Föreläsare: Forsknings- och innovationskontoret, FIK

Datum & tid: 2020-02-25 kl 08:30 till 2020-02-28 kl 16:00

Kategorier: Forskning

Arrangör: FIK

Plats: Forsknings- och innovationskontoret, Erik Dahlbergsgatan 11B

Evenemangslänk: Läs mer om Att skriva framgångsrika forskningsansökningar

Kontaktperson: Meike Froitzheim

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2018-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?