Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsdagen 2020: Hur mår göteborgaren?

Seminarium

Välkommen på Forskningsdagen 2020 den 30 januari! En dag med spännande seminarier och föreläsningar på temat "Hur mår göteborgaren?". Ta del av den senaste forskningen och lyssna till bland andra Annika Rosengren, Henrik Sjövall och Henry Ascher från institutionen för medicin.

Forskningsdagen är ett samarrangemang mellan Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska Universitetssjukhuset och vänder sig till medarbetare i båda organisationerna. Denna dag ger tillfälle att få lära sig mer om preklinisk och klinisk spjutspetsforskning i Göteborg.

UPPLÄGG
Programmet innehåller två huvudföreläsningar och fyra seminarier om internationellt konkurrenskraftig forskning. De sistnämnda är tillgängliga på både för- och eftermiddag. Dessutom får de forskare som erhållit tjänst som högre klinisk forskare möjlighet att presentera sin forskning.

TEMA: HUR MÅR GÖTEBORGAREN?
Dagens tema är "Hur mår göteborgaren?" och dagen bjuder bland annat på följande föreläsningar:

Hur mår göteborgarna?
Henrik Sjövall, professor emeritus, universitetssjukhusöverläkare
Annika Rosengren, professor, överläkare
Henry Ascher, professor, överläkare
Malena Lau, regionutvecklare, Social hållbarhet

Rör sig göteborgaren tillräckligt?
Mats Börjesson, professor, överläkare
Denna dag är ytterligare en påminnelse om hur nära samarbete vi har mellan sjukvård och akademi och hur viktigt det är för att vi tillsammans ska utveckla framtidens sjukvård.

Föreläsare: Henrik Sjövall, professor emeritus, universitetssjukhusöverläkare Annika Rosengren, professor, överläkare Henry Ascher, professor, överläkare Malena Lau, regionutvecklare, Social hållbarhet Mats Börjesson, professor, överläkare

Datum: 2020-01-30

Tid: 08:30 - 16:30

Kategorier: Medicin

Arrangör: Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska universitetssjukhuset

Plats: Konferenscentrum Wallenberg

Evenemangslänk: Läs mer om Forskningsdagen 2020: Hur mår göteborgaren?

Kontaktperson: Louise Théen

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2018-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?