Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Medicinsk forskning rankas högre av dem som fått nyheter i väntrummet

  [2019-08-08] En stor tv-skärm i väntrummet, där besökare informeras om medicinsk forskning som bedrivs i närområdet, kan det vara något? En studie visar att personer som på detta sätt servats med nyheter är mer intresserade av medicinsk forskning än de som slumpmässigt ställts utanför flödet.

 • Buller, vibrationer och ergonomi största farorna för sjömän

  [2019-07-17] Buller, helkroppsvibrationer från skrovet och ergonomisk belastning är huvudsakliga arbetsmiljöproblem inom dagens svenska handelssjöfart. Det framgår av forskning där arbetsmiljöfaktorer, ohälsa och cancer bland sjömän studerats.

 • Ny grundläggande förståelse för hur lungcancer sprids

  [2019-07-02] Lungcancerceller använder sig av antioxidanter, kroppsegna eller från kosten, för att öka upptag och användning av socker och därmed sprida sig i kroppen. Det visar svenska och amerikanska forskare i två studier, som öppnar för nya strategier att behandla lungcancer.

 • Ökad risk för hjärtmuskelsjukdom vid övervikt i unga år

  [2019-06-05] Redan vid mycket lätt ökad vikt, under gränsen till övervikt, ökar risken för den ovanliga hjärtmuskelsjukdomen kardiomyopati. Det framgår av en studie som omfattar drygt 1,6 miljoner värnpliktiga män i Sverige, som följts från mönstring och ett par-tre decennier därefter.

 • Stela kärl i tonåren hos unga med ihållande fetma

  [2019-05-28] Barn och unga med ihållande fetma har ökad stelhet i artärerna när de når övre tonåren. Det framgår av en studie på drygt 3000 barn som följts från 9 till 17 års ålder. Resultaten manar enligt forskarna till mer insatser för att hantera fetma hos tonåringar.

Fler nyheter i nyhetsarkivet

Kontaktinformation

Karin Allander, kommunikationsansvarig

Institutionen för medicin, Sahlgrenska akademin, Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 3, vån 5

Telefon:
031-786 34 23

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2018-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?