Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Utebliven effekt när vårdcentraler får extra betalt för läkemedelsgenomgångar

  [2019-11-28] Systemet med separat ekonomisk ersättning vid läkemedelsgenomgångar för äldre patienter i primärvården har inte gett önskad effekt, visar aktuell forskning. De summor vårdcentralerna tar hem via ersättningen saknar koppling till förändringar i läkemedelsbehandlingen.

 • Hon får närmare 4 miljoner kronor från Cancerfonden

  [2019-11-20] BIDRAG. 26 forskare i Göteborg får totalt 70 miljoner i årets stora utdelning från Cancerfonden. Störst bidrag går i år till Göran Landberg, som får sex miljoner kronor till sitt projekt om hur cancercellers aggressivitet påverkas av den miljö de befinner sig. Lill Mårtensson-Bopp, forskare på avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning, får närmare fyra miljoner kronor i bidrag till sin forskning.

 • Tre forskare får totalt 16 miljoner från AFA

  [2019-11-19] BIDRAG. Monica Bertilsson får nästan sex miljoner kronor från AFA till ett fortsättningsprojekt om chefers förutsättningar för att hjälpa medarbetare som drabbas av vanlig psykisk ohälsa, Ingibjörg Jonsdottir får 5,3 miljoner till ett projekt med målet att skapa en heltäckande bild om utmattningssyndrom och Magnus Simrén får 4 750 000 till ett forskningsprojekt som undersöker hur IBS påverkar arbetsförmågan.

 • Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, besökte Wallenberglaboratoriet

  [2019-11-18] Hur ofta ska utvärderingar som ALF genomföras? Det var en av de frågor som kom upp när Matilda Ernkrans, ministern för högre utbildning och forskning, besökte Wallenberglaboratoriet. Ett medskick till ministern från vår dekan Agneta Holmäng är att det är viktigt att i bedömningen ta med den stora arbetsinsats som krävs.

 • Bäckhed, Tremaroli och Swedberg bland världens mest citerade

  [2019-11-16] När årets lista över världens mest citerade forskare 2019 nu offentliggjorts har de fem forskare vid Göteborgs universitet som fanns med förra året fått sällskap av ytterligare tre. Bland de åtta göteborgsforskare som citerats flitigast syns tre forskare från avdelningen för molekylär och klinisk medicin: Fredrik Bäckhed, Valentina Tremaroli och Karl Swedberg.

Fler nyheter i nyhetsarkivet

Kontaktinformation

Karin Allander, kommunikationsansvarig

Institutionen för medicin, Sahlgrenska akademin, Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 3, vån 5

Telefon:
031-786 34 23

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?