Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kvinnor har lägre risk för hjärt-kärlsjukdom än män

  [2020-05-25] Kvinnor har lägre risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom och att dö av det än män i samma ålder, oavsett var i världen de lever. Det framgår av en studie som omfattar drygt 160 000 män och kvinnor i 27 länder. Forskare vid Göteborgs universitet är nu med och presenterar resultaten.

 • Universeum får 50 miljoner i donation av Kreftingstiftelsen

  [2020-05-19] Forskning om allergi och astma blir en ny inriktning på vetenskapscentret Universeum i Göteborg. Satsningen sker med stöd av industriföretaget VBG Groups huvudägare, Kreftingstiftelsen, och i samarbete med Krefting Research Cetre på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

 • Ny professor hämtar kraft i finnskogen

  [2020-05-18] Han har arbetat kliniskt som lungspecialist och drivit både klinisk och epidemiologisk astmaforskning såväl som basalforskning om inflammatoriska celler i astmasjukdom. Nu ansluter astma- och allergiforskaren, tillika finländaren och skogsägaren, Hannu Kankaanranta till institutionen och Krefting Research Centre.

 • Beviljade medel för forskning om individens möjligheter att arbeta med psykisk ohälsa

  [2020-05-17] Professor Gunnel Hensing har beviljats forskningsmedel från AFA för att genomföra en studie inom ramen för FoU-programmet "Att leva och arbeta med psykisk ohälsa".

 • Nytt forskningsprogram för ett hållbart livsmedelssystem i Sverige

  [2020-05-17] Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, har beviljat 64 miljoner kronor fördelat under 4 år till ett nytt forskningsprogram med fokus på ett hållbart och resilient livsmedelssystem, Mistra Food Futures. Forskare vid avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, under ledning av professor Anna Winkvist, bidrar till programmet med empirisk data och statistiska modeller.

Fler nyheter i nyhetsarkivet

Kontaktinformation

Karin Allander, kommunikationsansvarig

Institutionen för medicin, Sahlgrenska akademin, Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 3, vån 5

Telefon:
031-786 34 23

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?