Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Poddtips: IBS-experten Magnus Simrén gästar Akademiliv

  [2020-06-23] Uppemot tio procent av den vuxna befolkningen har IBS, Irritable Bowel Syndrome, i varierande svårighetsgrad. Professor Magnus Simrén bedriver IBS-forskning ur många olika perspektiv, och berättar om sjukdomen och de framsteg forskningen gör i podcasten Akademiliv.

 • Världsmiljödagen: Ny kunskapsöversikt lyfter klimatförändringens hot mot folkhälsan

  [2020-06-05] Idag släpps kunskapssammanställningen "Klimat och hälsa" - detta i samband med Världsmiljödagen 5 juni. Bakom rapporten står forskare från Sahlgrenska akademin i samarbete med Sveriges Läkarförbund, Sjukhusläkarföreningen, Läkare för miljön och AirClim (Luftförorenings- och Klimatsekretariatet).

 • Kolesterolnivåerna sjunker i västvärlden men stiger i Asien

  [2020-06-04] Människors nivåer av det som brukar kallas dåligt kolesterol sjunker kraftigt i västvärlden, men stiger i låg- och medelinkomstländer, särskilt i Asien. Det framgår av en omfattande global studie där forskare vid Göteborgs universitet medverkar.

 • Fyra av tio vuxna i världen har funktionell mag-tarmsjukdom

  [2020-05-27] Fyra av tio vuxna i världen har funktionell mag-tarmsjukdom, med varierande svårighetsgrad. Det framgår av en studie på drygt 73 000 personer i 33 länder, där forskare vid Göteborgs universitet nu är med och presenterar resultaten.

 • Kvinnor har lägre risk för hjärt-kärlsjukdom än män

  [2020-05-25] Kvinnor har lägre risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom och att dö av det än män i samma ålder, oavsett var i världen de lever. Det framgår av en studie som omfattar drygt 160 000 män och kvinnor i 27 länder. Forskare vid Göteborgs universitet är nu med och presenterar resultaten.

Fler nyheter i nyhetsarkivet

Kontaktinformation

Karin Allander, kommunikationsansvarig

Institutionen för medicin, Sahlgrenska akademin, Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 3, vån 5

Telefon:
031-786 34 23

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://medicine.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2020-07-04