Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hon får närmare 4 miljoner kronor från Cancerfonden

Nyhet: 2019-11-20

BIDRAG. 26 forskare i Göteborg får totalt 70 miljoner i årets stora utdelning från Cancerfonden. Störst bidrag går i år till Göran Landberg, som får sex miljoner kronor till sitt projekt om hur cancercellers aggressivitet påverkas av den miljö de befinner sig. Lill Mårtensson-Bopp, forskare på avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning, får närmare fyra miljoner kronor i bidrag till sin forskning.

Cancerfonden delar i år ut totalt 770 miljoner kronor till forskare i Sverige, vilket är det största beloppet i Cancerfondens historia.

– Pengarna kommer uteslutande från gåvor. Det är tack vare alla generösa givare, privatpersoner och företag som det är möjligt för forskarna att hela tiden söka och hitta nya resultat i form av bättre behandlingsmetoder och nya mediciner för de som drabbas av cancer. Pengarna räddar liv, säger Klas Kärre, ordförande för Cancerfondens forskningsfond, i ett pressmeddelande.

Hon får bidrag från Cancerfonden:

Lill Mårtensson-Bopp
Roles of B-cell components and sub-populations in the development of cancers and as biomarkers for the prediction of adverse events following treatment with immune checkpoint inhibitors
3 750 000 kronor
Läs mer om Lill Mårtensson-Bopps forskning här

Se alla som fick bidrag från Cancerfonden i Akademiliv

TEXT: ELIN LINDSTRÖM/NINA RAUN

AV:

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?