Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning

Välkomna till vår avdelning, som av EULAR (the European League Against Rheumatism) utsetts till "European Centre of Excellence of Rheumatology" 2017-2022. Huvudtemat för forskningen vid avdelningen är inflammation, oavsett om den orsakats av allergi, infektion eller autoimmun sjukdom.

Våra forskargrupper utför studier av inflammatoriska sjukdomar, som spänner från ren grundforskning och djurmodeller till klinisk forskning och rehabilitering av patienter. Flera av våra forskare arbetar även som specialistläkare vid klinikerna inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, vilket också är en av våra största tillgångar.

Genom den starka länken mellan våra laboratorier och kliniker kan vi snabbt omvandla resultaten från våra experiment till bättre behandlingsmetoder av våra patienter och utbildning av våra läkarstudenter.

Läs mer om EULAR.

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2020-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?