Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hadi Valadi

Docent

 

Mitt namn är Hadi Valadi och jag är molekylärbiolog. År 2003 disputerade jag i Kemi & molekylärbioteknik vid Chalmers tekniska högskola, Avd. för Molekylär Bioteknik, under ledning av professor Lena Gustanfsson. Under denna period studerade jag funktionella analysen av tre iso-enzymer (Glyceraldehyde 3-phosphate dehydrogenase) som tillhör övre delen av glykolysen.

Mellan 2004 och 2007 gjorde jag PostDoc studier, vid avd. för invärtesmedicin, under ledning av professor Jan Lötvall som handlade om kommunikationen mellan celler via extracellulära vesiklar, s.k. exosomer. Under denna period upptäckte vi att dessa vesiklar (exosomer) transporterar bl.a. RNA mellan olika celler. Vi upptäckte att olika celler skickar genetiskt material (RNA) till varandra genom att packa det i exosomer.

Efter PostDoc- studierna (2008 fram till nu) fortsatte jag att studera exosomalt RNA vid avd. för reumatologi och inflammationsforskning. Nu försöker vi att ta reda på mekanismen med vilket vissa RNA-molekyler hamnar i exosomer, samt hur denna mekanism kan användas för att införa terapeutiska RNA i dessa vesiklar.

 

Hadi Valadi

Kontaktinformation

Hadi Valadi

Box 480, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Guldhedsgatan 10A

Telefon:
031-342 33 36

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-06-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?