Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

På avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition bedriver vi forskning inom följande ämnesområden:

Från cell till individ och samhälle

Forskningen som bedrivs består av allt ifrån preklinisk forskning i laboratoriemiljö och djurforskning till klinisk forskning med försökspersoner. Inom varje inriktning finns kvalificerade handledare för doktorander på forskarutbildningen, både för heltidsdoktorander och kliniska doktorander. Du är varmt välkommen att kontakta våra forskningsledare för mer information.

Samverkan med vården

Avdelningen har en bred inriktning och vår samverkan med vården ger stora möjligheter till ett translationellt förhållningssätt. Behov och frågor som uppkommer inom hälso- och sjukvården får därför en given plats inom vår forskning och leder till att nya behandlingar, metoder och tekniker snabbare når ut till vården och patienten.

Samarbetet med vårdavdelningar och mottagningar inom de ovan nämnda ämnesområdena på Sahlgrenska universitetssjukhus möjliggör också en hög kvalitet vad gäller både klinisk utbildning och forskning.

Avdelningen är också framgångsrik vad gäller samverkan med läkemedelsindustrin och Västra Götalandsregionen.

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-07-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?