Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Professor Bo Lundbäck

Bo Lundbäck är professor i lungsjukdomars kliniska epidemiologi vid Krefting Research Centre, Institutionen för Medicin. Han har lett storskaliga epidemiologiska studier om astma, allergi och KOL inkluderande forskningsverksamheten benämnd Obstruktiv Lungsjukdom i Norrbotten Lungsjukdom (OLIN) som pågår sedan 1985 och som har data från mer än 50 000 personer, allt från barn till äldre. Han leder FinEsS-studierna i Finland, Estland och Sverige om epidemiologin för astma, allergi och KOL som pågår sedan 1966, och han leder den epidemiologiska delen av West Sweden Asthma Study vid Göteborgs universitet som pågår sedan 2008. Nu har också West Sweden COPD Study etablerats vid Göteborgs universitet. Metoderna i studierna innefattar tvärsnittsstudier, fall-kontrollstudier och prospektiva longitudinella studier. Studierna karaktäriseras av god representativitet för befolkningen och stor statistisk styrka. Vidare utgör de grund för translationell forskning som sträcker sig från epidemiologi över klinisk forskning till mekanistisk forskning om inflammation, proteomik och genetik. Han intresserar sig också för forskning om hälsoekonomi.
Internationellt forskningssamarbete sker flera länder allt ifrån Nya Zeeland och Vietnam i öster till USA i väster. Han är förnärvarande medlem av Exekutivkommittén för European Respiratory Society och ordförande för dess Assembly of Occupation and Environment.

Publikationer

Klicka här för mer information om Krefting Research Centre

Kontaktinformation

Professor Bo Lundbäck

Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, Krefting Research Centre, Box 424, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 1F

Telefon:
031-786 6718

Fax:
031-786 6730

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2013-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?