Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Madeleine Rådinger, PhD

Madeleine disputerade vid avdelningen för Lungmedicin och Allergologi vid Göteborgs Universitet 2006. Efter disputation genomförde hon 2.5 års postdoktorala studier vid National Institute of Health, in Bethesda, USA. Hon återvände till sin hemstad Göteborg i november 2009, och är sedan dess anställd som forskare vid Krefting Research Centre.
Forskning
Madeleines huvudsakliga forskningsområde är att försöka identifiera olika underliggande molekylära mekanismer i regleringen av immunsystemet vid olika typer av svårbehandlad astma. Hon är speciellt intresserad av betydelsen av mastceller och mikroRNAs i reglering av dessa processer. Långsiktiga mål med forskningen är att få en ökad förståelsen om just de molekylära mekanismer som styr immunsystemet vid olika fenotyper av svår astma. Förhoppningen är att vi genom bättre kunskap om molekylära immunologiska mekanismer, ska kunna utveckla nya läkemedel riktade till de svårbehandlade astmatikerna.

PhD studenter: Madeleine är bihandledare till PhD studenten Carina Malmhäll.

Publikationer

Klicka här för mer information om Krefting Research Centre

Kontaktinformation

Madeleine Rådinger

Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, Krefting Research Centre, Box 424, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 1F

Telefon:
031-786 6714

Fax:
031-786 6730

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2013-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?