Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hanna Augustin

Nutritionist, Medicine doktor, Docent
 

 

HANNA AUGUSTIN är anställd som forskarassistent vid avdelningen. Hon är nutritionist och har en PhD i Näringslära vid Linköpings universitet (2004). Hanna Olausson har även varit post doktor vid Karolinska Institutet (2005) och MRC Human Nutrition Research, Cambridge (2005-2007).
Undervisning och handledning
Hanna Augustin undervisar på dietistprogrammet inom området energi- och näringsbehov hos gravida, ammande och barn. Hanna Olausson handleder dessutom dietiststudenter som skriver C- och D-uppsats och en forskarstuderande vid avdelningen.

Forskning
Fokus på Hanna Augustins forskning är att studera sambanden mellan mammans nutritionsstatus och fysiologiska förändringar under graviditet och amning. För närvarande driver Hanna Olausson en studie där kort- och långsiktiga förändringar i bentäthet och inre benarkitektur mäts under och efter en amningsperiod. Syftet är att studera vilka faktorer (bl.a. vitamin D status, och hormoner) förutom amning, som påverkar dessa förändringar. Två grupper av kvinnor med olika risk för en låg vitamin D status kommer att studeras, dels ljushyade kvinnor och dels mörkhyade kvinnor som bär slöja.

Övrigt
Hanna Augustin är ordinarie ledamot i Forskarutbildningsutskottet vid Institutionen för Medicin, Göteborgs universitet.

Kontaktinformation

Hanna Augustin

hanna.augustin(@)gu.se

Telefon:
031-786 3789

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2018-09-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?