Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mette Axelsen

Klinisk näringsfysiolog. Medicine doktor. Universitetslektor.

 

 

METTE AXELSEN arbetar som lärare och forskare vid avdelningen.

Undervisning och handledning
Mette Axelsen ansvarar för en stor del av undervisningen inom nutrition, metabolism, kroniska sjukdomar och evidensbaserad medicin inom dietistprogrammet.  I denna roll erhöll hon bl a år 2008 Göteborgs universitets individuella pedagogiska pris.  


Mette Axelsen är biträdande handledare för Frida Sundberg, specialist i pediatrik, Barnmedicin, Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus.

Forskningsinriktning
Mette Axelsens forsområde är diabetes och hon är djupt involverad i flera nationella initiativ som berör kostrekommendationer vid diabetes.
Mette Axelsen har forskat på kolhydraters inverkan vid diabetes under ett flertal år, såväl vid vår egen institution som vid en 1-årig utomvistelse i Canada. Hon är medlem i den europeiska expertgruppen för diabeteskost (DNSG), och har på senare år deltagit i två svenska statliga utredningar om kostbehandlingens betydelse vid diabetes (NDR och SBU).

Mette Axelsen planerar för närvarande ett projekt att utvärdera effekterna av de behandlingsmetoder som tillämpas i vården (bl.a. "kolhydraträkning"), såväl som att utveckla och utvärdera nya metoder baserade på bl.a. lågt glykemiskt index. Hon är också handledare i ett projekt som rör kost och motion hos barn med typ-1 diabetes.

Kontaktinformation

Mette Axelsen

mette.axelsen(@)nutrition.gu.se,

Telefon:
031-786 3709

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2013-04-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?