Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lars Ellegård

Överläkare. Adjungerad lektor.

 

 

LARS ELLEGÅRD är adjungerad universitetslektor och docent i klinisk nutrition, samt överläkare vid enheten för Klinisk Nutrition, Sektionen för Endokrinologi och Nutrition vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

 

 

 

Undervisning och handledning
Lars Ellegård ansvarar för och undervisar i klinisk nutrition på läkarprogrammet. Han undervisar även i sjukdomslära och klinisk nutrition på dietistprogrammet. Lars Ellegård är huvudhandledare för Sofia Klingberg på avdelningen, och biträdande handledare för en doktorand på annan avdelning inom Sahlgrenska Akademin.

Forskning
Lars Ellegård forskar främst inom 3 områden:
1. Kolesterolomsättning och dess betydelse för hjärt-kärlsjukdom, speciellt vilken roll de i kosten naturligen förekommande växtsterolerna har för risken för hjärtsjukdom
2. Sjukdomsrelaterad malnutrition, speciellt hur tarmsvikt påverkar nutritionsstatus, bentäthet, muskelmassa och vitaminnivåer
3. Energiomsättning och kroppssammansättning vid sjukdom, som svår traumatisk hjärnskada, multiorgansvikt och hög ålder eller malign sjukdom.

Övrigt
Lars Ellegård är vetenskaplig sekreterare i Svensk Förening för Klinisk Nutrition, SFKN, en sektion inom Svenska Läkaresällskapet.

Kontaktinformation

Lars Ellegård

lasse.ellegard(@)nutrition.gu.se,

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2011-12-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?