Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Heléne Bertéus Forslund

Leg dietist, Medicine doktor, Docent

 

 

 

 

 

 

 

 

HELÉNE BERTÉUS FORSLUND är lärare på Dietistprogrammet. Disputerade 2006 med avhandlingen ”Meal pattern and obesity – does snacking play a role?”

Undervisning och handledning
Heléne Bertéus Forslund undervisar i Dietistprogrammets samtliga årskurser på grundnivå och avancerad nivå, huvudsakligen inom Klinisk nutrition, Psykologi och yrkesspecifika färdigheter för dietister samt Kostundersökningsmetodik.
Heléne Bertéus Forslund handleder dietiststudenter som skriver Examensarbete i Klinisk nutrition på grundnivå samt Självständigt arbete i klinisk nutrition på avancerad nivå.

Forskning
Heléne Bertéus Forslunds forskningsinriktning är måltidsmönster och ätbeteende, framförallt ätmönster i relation till obesitas med fokus på mellanmålens betydelse för energibalans och viktreduktion samt betydelsen av måltidernas fördelning över dagen. Dessutom bedriver hon forskning om måltidsmönster och nutritionstillstånd hos äldre personer med behov av vård och omsorg i hemmet. Ingår också i forskargruppen för ett deltagarstyrt forskningsprojekt i en förort i Göteborg.
 

 

Kontaktinformation

Heléne Bertéus Forslund

helene.berteus.forslund@medfak.gu.se,

Telefon:
031-786 3720

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2018-09-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?