Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Henriette Philipson

Klinisk näringsfysiolog. Leg dietist. Universitetsadjunkt. Doktorand.

  

 

 

HENRIETTE PHILIPSON är Programansvarig för dietistprogrammet. Henriette Philipson är även Miljösamordnare för institutionen för medicin.

 

 

 

Administration
Som programansvarig är hennes uppgift att tillsammans med studierektor ansvara för kvalitetsarbetet i undervisningen samt att leda och utveckla Dietistprogrammet. Henriette Philipson är avdelningens representant i RUGA.

Henriette Philipson ansvarar även för samordningen med de övriga dietistutbildningar i Sverige.

Undervisning och handledning
Henriette Philipson undervisar på dietistprogrammet framför allt i introduktionskursen och i kursen kommunikation och didaktik men deltar även i andra undervisningsteam. Henriette Philipson ansvarar för internationaliseringen på dietistprogrammet tillsammans med en central koordinatorn på Sahlgrenska akademin.

Forskning
Henriette Philipson forskningsfokus ligger på patienter med hjärtsvikt och deras kost framför allt hur en salt- och vätske- restriktiv kost påverkar sjukdomen och livskvaliteten.

Övrigt
Arbetsmiljöombud på avdelningen.

Kontaktinformation

Henriette Philipson

henriette.philipson@nutrition.gu.se,

Telefon:
031-786 3715

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2011-12-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?