Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarutbildning

Vid Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, Sahlgrenska akademin, är målet att utbilda doktorander till självständiga och kritiskt tänkande forskare. Doktoranden får utvecklas och skapa ny kunskap i en dynamisk och komplett akademisk miljö med forskning av hög klass.
Utbildning på forskarnivå omfattar 240 högskolepoäng (motsvarande 4 års heltidsstudier, eller 8 år på halvfart) och avslutas i regel med doktorsexamen. Det finns även möjlighet att avsluta forskarutbildningen med licentiatexamen (120 högskolepoäng).
Behörighet för antagning till utbildning på forskarnivå är dietistprogrammets medicine magisterexamen i klinisk nutrition, eller liknande utbildning. En förutsättning för att påbörja forskarutbildning är att det bland avdelningens lärare/forskare finns en tillgänglig handledare och att ekonomiska resurser finns för forskarutbildningen.

Innehållet i den enskilda doktorandens forskarutbildning preciseras i den individuella studieplanen, som doktoranden upprättar tillsammans med sin handledare. Studieplanen tydliggör vilka rättigheter, skyldigheter och förväntningar som finns mellan fakulteten, handledaren och doktoranden.


Information om forskarutbildning vid Sahlgrenska akademin finns här:


http://sahlgrenska.gu.se/doktorandportalen
 

Forskning 3

Institutionen för medicin

Tillbaka till institutionen för medicin.

Sidansvarig: Marja Schröder|Sidan uppdaterades: 2017-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?