Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jenny Van Odijk

JENNY VAN ODIJK är adjungerad lektor vid avdelningen och medicine doktor i klinisk nutrition med inriktning allergologi. Jenny van Odijk har en tjänst som överdietist inom Geriatrik Lungmedicin och Allergologi, och är huvudhandledare för dietiststudenter som genomför VFU på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Undervisning och handledning

Jenny van Odijk deltar i undervisning på dietistprogrammet, framförallt under tredje läsåret. Jenny har också haft kursansvar för Mat vid fetma, som är en fristående kurs som kan väljas under programmets fjärde år samt har handlett studenter inom magisterprogrammet. Jenny van Odijk är biträdande handledare för en specialistläkare, som är doktorand inom Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition.

Jenny van Odijks avhandlingsarbete och tidigare forskning har främst handlat om utveckling, bedömning och behandling av jordnötsallergier hos barn och vuxna samt studier kring kostintroduktion hos det lilla barnet. Under senare år har forskningsdelen framförallt berört hur man optimalt kan utreda och behandla födoämnesöverkänslighet hos vuxna patienter. Tillsammans med Krefting Research Center planeras att inom populationsbaserade kohorter kartlägga förekomsten av histaminöverkänslighet i befolkningen och bland astmatiker. Forskningsgruppen planerar även kliniska studier för att undersöka histaminöverkänslighet kopplat till kostintag, atopi och nivåer av Diaminoxidas hos patienter vid Allergimottagningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Kontaktinformation

Jenny van Odijk

jenny.vanodijk@nutrition.gu.se,

Telefon:
031-786 3724

Sidansvarig: Marja Schröder|Sidan uppdaterades: 2018-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?