Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anna Winkvist

Nutritionist. Professor.


 

 

 

ANNA WINKVIST är professor i näringslära.
Anna Winkvist har en PhD i International Nutrition vid Cornell University, USA. Hon är docent i folkhälsovetenskap.
 

 

Undervisning och handledning
Anna Winkvist ansvarar för kursen Självständigt arbete i klinisk nutrition som ligger på dietistprogrammets tredje år. Hon är vidare ansvarig för en kurs i statistik och epidemiologi och medverkar i en kurs om nutrition och reproduktion på dietistprogrammets fjärde år (magisteråret). Hon medverkar även i Sahlgrenska Akademins forskarutbildningskurser i epidemiologi och i Grant Writing.
Anna Winkvist handleder dietiststudenter som skriver D-uppsats och forskarstuderande vid avdelningen.

Forskning
Fokus på Anna Winkvists forskning är nutritionsepidemiologi. I samarbete med kolleger vid Umeå universitet forskar Anna Winkvist på kostmönster i relation till hälsa i befolkningen i Västerbotten. Här ingår bl a studier av samband mellan kostintag av växtsteroler, eller en kost enligt samisk tradition eller enligt Medelhavstradition, och risk för senare hjärtinfarkt, samt samband mellan kostmönster och risk att utveckla obesitas. Ett annat fokus är nutrition och reproduktion, där Anna Winkvist tillämpar såväl epidemiologiska som kliniska och kvalitativa metoder. Anna Winkvist leder utvecklingen av ett forskningsprogram inom nutritionell metabolomics, där fokus är på utveckling av metoder att karaktärisera kostintag hos individer genom analys av metaboliter i blodprov och urinprov.

Övrigt
Anna Winkvist är sekreterare i Nationalkommittén för nutrition och livsmedel, Kungliga Vetenskapsakademin, ledamot i Livsmedelsverkets Expertgrupp för nutrition och folkhälsa, och koordinator för det nationella nätverket i nutritionsepidemiologi NEON.


 

 

Kontaktinformation

Anna Winkvist

anna.winkvist@nutrition.gu.se,

Telefon:
031-786 3728

Sidansvarig: Marja Schröder|Sidan uppdaterades: 2013-04-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?