Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nutrition

Ämnet nutrition innebär kunskap om behovet av näringsämnen, deras absorption och metabolism (ämnesomsättning), samt effekter på människokroppens utveckling. Ämnet klinisk nutrition definieras som vetenskapen om människans näringsbehov och näringsintag vid olika hälso- och sjukdomstillstånd. Ämnet klinisk nutrition/nutrition är tvärvetenskapligt. Teoretiska ämnen som biokemi, fysiologi, livsmedelsvetenskap, nutrition och sjukdomslära, samt psykologi och beteendevetenskap utgör grunden för praktisk handling. I forskning är klinisk nutrition en länk mellan kliniska discipliner och delar av främst fysiologi, biokemi, molekylärbiologi, immunologi, mikrobiologi, epidemiologi och livsmedelsvetenskap.

Kontaktinformation

Programansvarig

Henriette Philipson
Tel: 031-786 3715

Studierektor

Kristina Franzén
Tel: 031-786 3637

Programadministratör

dietistprogrammet@medicin.gu.se
Tel: 031-786 3721

Besöksadress: Medicinaregatan 13, plan 3
Postadress: Dietistprogrammet, Box 459
405 30 Göteborg

Studievägledning

Fereshteh Erfan

Telefon: 031-786 3598
måndag - torsdag kl 13-14
Drop in: tisdagar kl 14-16

Besöksadress: Medicinaregatan 3
Besök enligt överenskommelse via telefon eller e-post.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Institutionen för medicin

Tillbaka till institutionen för medicin.

Sidansvarig: Henriette Philipson|Sidan uppdaterades: 2013-02-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?