Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kostundersökningsmetodik, 7.5 hp

(Kurskod: MED723)

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Kursen lär dig att välja lämplig kostundersökningsmetod genom att känna till metodernas styrka och svaghet. Du ska kunna planlägga och dimensionera studier både på grupp och individnivå utifrån kostundersökningsmetod. Genom föreläsningar, övningar och seminarier tränas du i att testa metoders validitet och reproducerbarhet. Du får öva att utföra, redovisa och diskutera resultat från olika typer av kostundersökningar. Du ska kunna kommunicera dina metodkunskaper inom och utanför det vetenskapliga samhället. Du ska vidare kunna värdera och kritisera metoder i nutritionsepidemiologiska artiklar. Kursen ges som tre schemalagda veckor med eget arbete mellan träffarna.

Adress

Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition, Medicinaregatan 13, plan 3

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Dietistexamen 180 hp eller liknande vård- eller hälsoinriktad naturvetenskaplig utbildning motsvarande 180 hp varav näringslära minst 7,5 hp eller motsvarande

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Kostundersökningsmetodik, 7.5 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 50 % 11 nov 2019 - 19 jan 2020 Stängd

Kontaktinformation

Programansvarig

Henriette Philipson
Tel: 031-786 3715

Studierektor

Kristina Franzén
Tel: 031-786 3637

Programadministratör

dietistprogrammet@medicin.gu.se
Tel: 031-786 3721

Besöksadress: Medicinaregatan 13, plan 3
Postadress: Dietistprogrammet, Box 459
405 30 Göteborg

Studievägledning

E-post: Fereshteh Erfan

Tel: 031-786 3598
Måndag - torsdag kl 13-14
Drop in: tisd 14-16

Besöksadress: Medicinaregatan 3
Besök enligt överenskommelse via telefon eller e-post.
 

Sidansvarig: Henriette Philipson|Sidan uppdaterades: 2015-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?