Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Självständigt arbete i klinisk nutrition, 30 hp

(Kurskod: MED730)

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Kursen utgör ett självständigt arbete inom huvudområdet klinisk nutrition för behörighet till medicine magister- eller masterexamen. Du ska kunna avgränsa, planera och genomföra en forskningsuppgift samt författa och försvara en vetenskapligt utformad uppsats utifrån denna forskningsuppgift. Du ska kunna diskutera och motivera vetenskaplig och klinisk relevans samt kunna kritiskt granska och opponera på annat forskningsarbete på motsvarande nivå. Kursen är uppbyggd på seminarier runt planering, halvtidsredovisning och redovisning av färdigt arbete samt opponentskap av annat arbete. Forskningsuppgiften görs som självständigt arbete under handledning.

Adress

Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition, Medicinaregatan 13, plan 3

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Kandidatexamen/yrkesexamen om minst 180 hp. Dessutom krävs kurser inom huvudområdet klinisk nutrition om minst 45 hp och metodkurser på avancerad nivå om minst 15 hp (antingen ingående i examen eller kompletterade separat) samt Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5 eller motsvarande.

Urval:

Högskolepoäng, max 225 hp

Självständigt arbete i klinisk nutrition, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT19 Dag, 50 % 2 sep 2019 - 7 jun 2020 Stängd
VT20 Dag, 100 % 20 jan 2020 - 7 jun 2020 Öppnar 16 sep

Kontaktinformation

Programansvarig

Henriette Philipson
Tel: 031-786 3715

Studierektor

Kristina Franzén
Tel: 031-786 3637

Programadministratör

dietistprogrammet@medicin.gu.se
Tel: 031-786 3721

Besöksadress: Medicinaregatan 13, plan 3
Postadress: Dietistprogrammet, Box 459
405 30 Göteborg

Studievägledning

E-post: Fereshteh Erfan

Tel: 031-786 3598
Måndag - torsdag kl 13-14
Drop in: tisd 14-16

Besöksadress: Medicinaregatan 3
Besök enligt överenskommelse via telefon eller e-post.
 

Sidansvarig: Henriette Philipson|Sidan uppdaterades: 2015-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?