Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mat vid diabetes, 3 hp

(Kurskod: MED738)

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Senaste åren har det har det tillkommit nya kunskapsöversikter om bra mat vid diabetes. I denna kurs studerar och diskuterar du dessa nya kostbehandlingsprinciper. Du ökar även din förståelse för kritisk granskning av studier. Tillsammans undersöker vi effekten av de måltider vi rekommenderar till diabetespatienten på postprandiellt blodglukos. Undersökningen sker i form av en matlaboration. Arbetet resulterar i ett informationsmaterial som du kan använda i informationssyfte efter avslutad kurs. Kursen ges som distanskurs. Studierna sker i form av självstudier och web-baserade diskussionsgrupper. Mat-laborationen sker i hemmet (vi kan även bistå med lån av kök på campus). För genomförandet av undersökningen av mat och blodglukos krävs, förutom tillgång till kök, tillgång till mat, en blodsockermätare och 60 mätstickor (finansieras av studenten själv). Examinationen sker i form av skriftliga rapporter/reflektioner, samt inlämning av Power-point-presentation eller motsvarande.

Mat vid diabetes, 3 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Kontaktinformation

Programansvarig

Henriette Philipson
Tel: 031-786 3715

Studierektor

Kristina Franzén
Tel: 031-786 3637

Programadministratör

dietistprogrammet@medicin.gu.se
Tel: 031-786 3721

Besöksadress: Medicinaregatan 13, plan 3
Postadress: Dietistprogrammet, Box 459
405 30 Göteborg

Studievägledning

E-post: Fereshteh Erfan

Tel: 031-786 3598
Måndag - torsdag kl 13-14
Drop in: tisd 14-16

Besöksadress: Medicinaregatan 3
Besök enligt överenskommelse via telefon eller e-post.
 

Sidansvarig: Henriette Philipson|Sidan uppdaterades: 2015-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?