Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mat vid diabetes, nutritionsbehandling, 4.5 hp

(Kurskod: MED739)

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Dietistyrket har inneburit en ny form för evidensbaserad praktik i form av nutritionsbehandlingsprocessen (NCP). Samtidigt har det tillkommit nya kunskapsöversikter om bra mat vid diabetes. I den här kursen får du kunskaper, färdigheter och insikter när det gäller implementering av socialstyrelsens vägledning om bra mat vid diabetes i nutritionsbehandlingsprocessen. Kursen resulterar i en egenhändigt framställd nutritionsbehandlingsplan som kan använda i ditt kliniska arbete efter avslutad kurs. Kunskaper och färdigheter genereras genom övningar på komplexa patientfall, formulering av PES-uttalanden (problem, etiologi, symtom) och förslag till lämpliga nutritionsåtgärder. Med hjälp av föreläsningar om sjukdomars etiologi och patofysiologi (t.ex. njur och hjärt-kärlsjukdom) ger du förslag till tänkbara långtidseffekter på hälsan av olika koster, samt förslag på medicinska variabler som kan lämpa sig för uppföljning. Examinationerna sker muntligt och skriftligt.

Mat vid diabetes, nutritionsbehandling, 4.5 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Kontaktinformation

Programansvarig

Henriette Philipson
Tel: 031-786 3715

Studierektor

Kristina Franzén
Tel: 031-786 3637

Programadministratör

dietistprogrammet@medicin.gu.se
Tel: 031-786 3721

Besöksadress: Medicinaregatan 13, plan 3
Postadress: Dietistprogrammet, Box 459
405 30 Göteborg

Studievägledning

E-post: Fereshteh Erfan

Tel: 031-786 3598
Måndag - torsdag kl 13-14
Drop in: tisd 14-16

Besöksadress: Medicinaregatan 3
Besök enligt överenskommelse via telefon eller e-post.
 

Sidansvarig: Henriette Philipson|Sidan uppdaterades: 2015-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?