• ALF-medel till elva forskare vid institutionen

[2019-10-29] Elva forskare vid institutionen för medicin får ALF-medel om sammanlagt drygt 6,5 miljoner kronor. Det stod klart när årets ALF-tilldelning offentliggjordes. Pengarna går till klinisk forskning av hög kvalitet med en tydlig patientnytta och relevans för hälso- och sjukvården.

• Stort anslag stärker institutionens registerforskning

[2019-09-23] Annika Rosengren och Bright Nwaru får 13 miljoner kronor var till sina forskningsprojekt i Vetenskapsrådets utlysning inom registerforskning. Pengarna kommer att ge ny kunskap om flera stora folksjukdomar, bland annat hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, astma och KOL. Tilldelningen innebär att institutionen för medicin får en fjärdedel av hela den nationella utlysningen på 102 miljoner kronor.