Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Våra forskningsmiljöer

Samarbete ger möjligheter

Vi har ett nära samarbete med Sahlgrenska universitetssjukhuset, vilket medger hög kvalitet vad gäller klinisk utbildning och forskning inom ämnesområdena kardiologi, thoraxkirurgi, kärlkirurgi, klinisk fysiologi, medicin och njurmedicin. Det ger även goda möjligheter att implementera forskningsresultat i kliniken.

Internationell samverkan är avgörande för forskningens och undervisningens utveckling, varför forskare på vår avdelning har många och nära internationella samarbeten. Flera av våra forskare ingår även i EU projekt. Avdelningen har nära samarbeten med forskare vid Chalmers Tekniska Högskola och med läkemedelsindustrin.

Utbildning en viktig del

Utbildning är en väsentlig del av vår verksamhet. Många av våra forskare är involverade i kurser på bland annat läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och biomedicinska analytikerprogrammet. Hos oss studerar ett stort antal doktorander, både heltidsdoktorander och kliniska doktorander. Avdelningen arrangerar fortlöpande olika forskarutbildningskurser.

 

Kalender

Till kalendern

MKM SNABBVAL

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-03-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?