Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Lundberglaboratoriet för diabetesforskning

 

Lundberglaboratoriet för diabetesforskning etablerades med bl.a. stöd från IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse.

Forskningsinriktningen är i huvudsak fokuserad på patogenes och behandling av Typ 2 diabetes. Såväl grundforskning som klinisk forskning bedrivs och integreras för att ge ny kunskap om mekanismer och klinisk fenotyp.

Omkring 20 forskare och teknisk personal arbetar i laboratoriet. Externa anslagsgivare, utöver Lundbergsstiftelsen, inkluderar Vetenskapsrådet, LUA/ALF-anslag, Europeiska Unionen, Torsten Söderbergs stiftelse, Novo Nordisk Fonden, Svenska Diabetesförbundet och European Foundation for the Study of Diabetes (EFSD). Dessutom Stiftelsen Edgar Sjölunds Diabetesfond, Wilhelm och Martina Lundgrens Vetenskapsfond och Åke Winbergs Stiftelse. 

Forskningslaboratoriet ingår i Avdelningen för molekylär och klinisk medicin. 

Kontaktinformation

Lundberglaboratoriet för diabetesforskning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset , 413 45 Göteborg

Besöksadress:
Blå Stråket 5

Telefon:
031-342 2618 eller 031-342 6646

Fax:
031-410573

Försökspersoner

Är du intresserad av att deltaga i en forskningsstudie och har Typ 2 diabetes eller nära släkting/ar med typ 2 diabetes? I så fall är du välkommen att kontakta forskningssjuksköterska:

Carina Blomgren
Tfn. 031-342 6644
E-post. carina.blomgren@medic.gu.se 

Petra Brembeck
Tfn. 031-342 6153
E-post. diabetesforskning@gu.se

 

 

 

 

 

Sidansvarig: Gunilla Lindell|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?