Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om avdelningen för molekylär och klinisk medicin

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin är en av fyra avdelningar som ligger under institutionen för medicin.

Verksamhetens övergripande mål

Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard. Avdelningen skall ha en god arbetsmiljö med effektiv administration. Verksamheten skall präglas av demokratiska värderingar, öppenhet och kritiskt tänkande och drivas i enlighet med lagar och förordningar samt universitetets riktlinjer.

Verksamhetsidé

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin bedriver translationell forskning kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Avdelningen skall aktivt verka för att främja samverkan mellan klinik och experimentell forskning och rekrytering av medicinare till forskningsverksamhet.
God kommunikation skall skapas genom transparens samt snabba och effektiva informationskanaler. Avdelningen skall erbjuda stöd i samband med anslagsansökningar.

MKM SNABBVAL

Kontaktinformation

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin
Wallenberglaboratoriet
Sahlgrenska universitetssjukhuset
413 45 GÖTEBORG
Telefon: 031-342 3017

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2012-07-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?