Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Utbildning är en viktig del av vår verksamhet. Många av våra forskare är involverade i kurser på bland annat läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och biomedicinska analytikerprogrammet.

Flera av våra forskare är också involverade i de fristående kurser inom bilddiagnostik som ges i samarbete med Sahlgrenskasjukhuset.

Hos oss studerar ett stort antal doktorander, både heltidsdoktorander och kliniska doktorander. Avdelningen arrangerar fortlöpande olika forskarutbildningskurser.

Läkarutbildning

Avdelningen medverkar i delar av läkarprogrammet, framför allt termin 6 och 7, med utbildning inom hjärt-kärlsjukdomar, gastroenterologi och njursjukdomar. Med elva terminer är läkarprogrammet en av de längsta grundutbildningarna på svenska universitet och omfattar 330 högskolepoäng och leder till läkarexamen.

Här hittar du mer information om Läkarprogrammet vid Göteborgs Universitet.

Biomedicinska Analytikerprogrammet

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin undervisar blivande Biomedicinska Analytiker på grund och avancerad nivå. Utbildningen har två olika inriktningar; laboratoriemedicin, där man blir expert på avancerade diagnostiska laboratoriemetoder, eller klinisk fysiologi där undersökningarna utförs direkt på patienten med hjälp av avancerad diagnostiska undersökningsmetoder.

Under de senaste åren har avdelningen involverat båda yngre och seniora forskare i utbildningsprogrammet. Yngre forskarna får genom undervisningen erfarenhet som krävs för mer seniora forskningspositioner.

Här hittar du mer information om Biomedicinska Analytikerprogrammet vid Göteborgs Universitet.

Doktorand

Läs mer om forskarutbildning vid  Göteborgs Universitet.

 

För mer information om utbildningar vid Göteborgs Universitet
www.utbildning.gu.se


 

MKM SNABBVAL

Foto: Stefan Ideberg

Kontaktinformation

Avdelningen för molekylär och klinisk medicin
Wallenberglaboratoriet
Sahlgrenska universitetssjukhuset
413 45 GÖTEBORG
Telefon: 031-342 3017

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2013-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?