Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

School of Public Health

Välkommen till Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa! Vi bedriver forskning och utbildning inom allmänmedicin, arbets- och miljömedicin, hälsometri och socialmedicin och epidemiologi. 

En hälsosam framtid 

Vår vision är att skapa en hälsosam framtid. Vi strävar efter att förbättra allmänhetens hälsa genom innovativ forskning och utbildning av både vårdpersonal med olika bakgrund och framtida ledare. Vi arbetar också med att översätta forskning till policys och praxis, samt att bistå med kunskap både lokalt, nationellt och globalt. 

Folkhälsa på individ- och gruppnivå

Vår forskning täcker hela livsperspektivet. Ljudmiljö på förskolan är ett exempel på forskning som riktar sig mot de allra yngsta. Arbets- och försäkringsmedicin fokuserar på hälsa i arbetsför ålder.

Livsstilsrelaterade faktorer är kända riskfaktorer för ett antal sjukdomar. Ett av våra starkaste forskningsområden är folkhälsonutrition. Vi studerar också problem relaterade till bland annat alkoholkonsumtion, miljö, genus, social trygghet och arbetsmiljö. Vi studerar också läkemedelsepidemiologi, hjärt- och kärlsjukdomar, metabola sjukdomar och psykisk hälsa. 

Tvärvetenskaplig forskning

Forskningen kombinerar folkhälsoepidemiologiska metoder med kvalitativa metoder och laboratorieforskning. Vi har ett flertal tvärvetenskapliga forskningsprogram inom bland annat försäkringsmedicin, barnfetma och kvinnors hälsa. Programmen engagerar forskare från olika discipliner.

Kontakta oss

Avdelningschef
Max Petzold

Biträdande avdelningschef
Gunnel Hensing

Nätverksmöte för smärtforskning

24 september, kl.13-16
Mammuten, Zoologihuset, Medicinaregatan 18 A

Läs mer om nätverksmötet här

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Ann-Sofie Liljenskog Hill|Sidan uppdaterades: 2019-06-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?