Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa

Välkommen till Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa – School of Public Health and Community Medicine. Vi bedriver utbildning och forskning inom följande områden:

Folkhälsa från individnivå till gruppnivå

Vår forskning täcker hela livsperspektivet. Ljudmiljö på förskolan är ett exempel på forskning som riktar sig mot de allra yngsta. Arbets- och försäkringsmedicin fokuserar på hälsa i arbetsför ålder. Vi studerar också problem relaterade till bland annat alkoholkonsumtion, miljö, genus, social trygghet och arbetsmiljö.
Läs mer om vår forskning.

Våra utbildningar

Vi bedriver bedriver utbildningar på både grund- och avancerad nivå och är engagerade i flertalet utbildningar inom Sahlgrenska akademin. Vi erbjuder också uppdragsutbildningar.
Läs mer om våra utbildningar.

En hälsosammare framtid

Vår vision är att skapa en hälsosam framtid. Vi strävar efter att förbättra allmänhetens hälsa genom innovativ forskning och utbildning av både vårdpersonal med olika bakgrund och framtida ledare. En viktig del av vårt arbete är också nyttiggörande, till exempel att översätta forskning till policys och praxis ixg att samverka med olika aktörer i samhället.
Läs mer om oss.

 

Sidansvarig: Kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2020-02-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?