Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till socialmedicin och epidemiologi!

Vi bedriver forskning och utbildning inom socialmedicin och epidemiologi och är en del av avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa vid institutionen för medicin

Vår forskning rör områden som hälsorelaterade livsstilsfaktorer och livsloppsperspektiv. Vi har ett särskilt fokus på sociala skillnader och betydelsen av samhällsstrukturer och sociala faktorer för hälsa och sjukdom i Sverige och globalt.

Exemepel på forskningsområden är övervikt och fetma, alkohol, migration, läkemedelsanvändning, arbetsförmåga och sjukfrånvaro och våld i nära relationer. Vi använder såväl epidemiologiska som kvalitativa forskningsmetoder. Vid enheten finns FORTE-centrat EpiLife, forskningsprogrammen New Ways and EpiLife Teens och flera projekt.

Vi arbetar på flera nivåer och i samverkan med aktörer i omgivande samhälle för att öka kunskapen om orsaker till hälsans ojämna fördelning i olika sociala grupper och hur dessa skillnader kan förebyggas.

Vi bedriver undervisning inom de folkhälsovetenskapliga programmen, läkar-, apotekar- och receptarieprogrammet, men vi är också involverade i uppdrags- och forskarutbildning. Vi har ett aktivt internationellt arbete i både forskning, undervisning och samverkan med omgivande samhälle.

Kalender

Till kalendern

EpiLife

Forskning om samspelet mellan mental och fysisk hälsa i ett livstidsperspektiv

EpiLife Teens

Skolbarns och tonåringars psykiska välbefinnande i överviktens tidevarv

The New Ways program

Identifiering, behandling och stöd för personer med depression och ångest att behålla arbetsförmågan

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2019-08-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?