Hälsa och ohälsa hos papperslösa migranter

Forskningsprojektet Hälsa och ohälsa hos papperslösa migranter är en enkätstudie med papperslösa om självupplevd hälsa, levnadsförhållanden och tillgång till mänskliga rättigheter som genomförs i Göteborg, Stockholm och Malmö. Eftersom forskningen om papperslösas situation är väldigt begränsad och oftast består av mindre intervjubaserade studier fyller denna studie en viktig uppgift för att kunna öka kunskapen om en dold grupp med sannolikt stora hälsobehov. Studien har utformats i samråd med människor som är eller varit papperslösa och görs med stöd från Vetenskapsrådet och Västra Götalandsregionen.

Henry Ascher, 031-786 6841

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2015-03-17