Socio-ekonomiska hälsodeterminanter bland barn i Hanoi

I samarbete med Hanoi Medical University pågår forskningsprojektet Socio-economic determinants of health and physical growth of children from birth to five years in rural and urban areas of Hanoi. Detta är ett större projekt som följer två kohorter gravida kvinnor i Vietnam, en i urban miljö och en på landsbygd. Förlossningsutfall samt barnens tillväxt och hälsa har följts över tid och relaterats till socio-ekonomiska faktorer och vårdutnyttjande. Detta har resulterat i två avhandlingar. I den nu pågående studien undersöks det växande problemet med övervikt och fetma i relation till socio-ekonomiska faktorer och urbanisering. Studien har stöd av Vetenskapsrådet.

Henry Ascher, 031-786 6841

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2015-03-17