Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att studera effekterna

Efter tre år av Jämvikts arbete (år 2008) visades positiva effekter hos barn på en av Angereds skolor i form av förbättrade matvanor och sänkta BMI z-score samt en (icke-signifikant) halvering av andelen barn med fetma. Det var ett naturligt experiment utan kontrollgrupp och man kunde alltså inte visa att effekterna berodde just på Jämvikt.

Jämvikts verksamhet har från början dokumenterats systematiskt. Sedan 2013 bedrivs via projektet forskning inom EpiLife för att kunna besvara frågor som: kan de positiva resultaten upprepas i en annan stadsdel där det bor många med låg inkomst, kort utbildning och en hög andel invandrare och flyktingar? Till vilka av åtgärderna är det i så fall kopplat? Hur upplever personal i olika verksamheter att arbetssättet påverkar deras möjligheter att skapa gynnsamma miljöer för barns och ungas hälsa? Även en hälsoekonomisk utvärdering kommer att utföras.
 

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2015-03-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?