Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Folkhälsogrupp Jämvikt

I Göteborgsstadsdelen Angered bedrevs 2005-2009 ett primärpreventivt samhällsbaserat arbete mot övervikt och fetma, Folkhälsogrupp Jämvikt (Jämvikt) med Folkhälsokommittén i Västra Götalandsregionen (VGR) och Primärvård Göteborg som huvudmän. Efter Vårdvalets införande i september 2009 gick arbetet på sparlåga.

Från och med augusti 2013 finansieras Jämvikt i Angered och Östra Göteborg av Angereds Närsjukhus. Denna verksamhet utvecklas tillsammans med de delar av Jämvikt som, finansierade av Folkhälsokommittén (FHK) i VGR respektive Hälso- och sjukvårdsnämnd 5 (HSN5), finns i stadsdelarna Askim/Frölunda/Högsbo samt Västra Göteborg respektive Centrum och Majorna/Linné.

Ett hälsofrämjande arbetssätt med utgångspunkt i Social Cognitive Theory, deltagarstyrning utifrån principerna i Community based participatory research (CBPR), tidig prevention, samverkan mellan region, kommun och andra aktörer är hörnstenar i arbetssättet, som inkluderar redskap för uppföljning och systematisk metodutveckling.
 

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2015-03-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?