Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

New Ways

 

New Ways är ett forskningsprogram som under sex år (2013-2019) finansieras av Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE).

Psykiska problem som depression och ångest är vanliga bland yrkesverksamma. Svensk och internationell forskning visar att personer med psykiska problem har en högre risk än andra att bli sjukskrivna ofta i långa sjukfall och i vissa fall också att få permanent sjukersättning. New Ways är ett forskningsprogram inriktat mot att öka kunskapen om hur man kan identifiera, behandla och stödja personer med depressions- och ångestsjukdom så att de kan behålla sin förmåga att arbeta och minska behovet av sjukskrivning.

Vårt mål är att den nya kunskap som tas fram i programmet New Ways ska förstärka kapaciteten i det svenska arbetslivet att möta och stödja personer med psykiska problem att behålla sin förmåga att arbeta. Målet är också att bidra till att den svenska primärvården förbättrar sin kompetens i att identifiera och behandla patienter med depression och ångest där det föreligger risk för sjukfrånvaro.

Kontaktinformation

Gunnel Hensing, programansvarig New Ways

Telefon:
076-618 68 62

Kontaktinformation

Agneta Blomberg, projektsamordnare New Ways

Telefon:
076-618 32 22

Aktiviteter inom New Ways

Läs mer om aktiviteter (såsom publikationer, deltagande i seminarier, workshops, konferenser, och liknande) som har samröre med New Ways. 

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2018-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?