Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Programmets huvudsakliga utgångspunkt och antagande är att flexibilitet på arbetsplatsen, identifiering och behandling av de psykiska problemen i hälso- och sjukvården samt en tidigt insatt och anpassad rehabilitering kan stärka arbetsförmåga samt förebygga kort respektive lång sjukfrånvaro. Mot bakgrund av att förmågan att arbeta ligger till grund för försörjning, social tillhörighet och strukturer i vardagen är det viktigt att personer inte utesluts på grund av bristande kunskap (eller fördomar) bland chefer och arbetsledare om psykiska problem eller på grund av brister i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen.

Forskningen inom New Ways är uppdelad under tre delområden. Det första delområdet har ett fokus på hälsolitteracitet och innehåller forskning på en generell befolkningsnivå. Delområde två, som fokuserar på tidig identifiering samt stöd och behandling i primärvården, och delområde tre, som fokuserar på tidig identifiering samt ökad kunskap i arbetslivet, riktar sig mer specifikt mot arenor.

 

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2016-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?