Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

MentALLY - förbättrad tillgång till vård och behandling vid psykiska problem

Tillgängligheten och effektiviteten i vården och behandlingen av vuxna personer som har psykiska problem skulle kunna bli bättre. Både i svensk och i europeisk hälso- och sjukvård finns det en obalans mellan behov av och tillgång till vård och behandling för personer som har psykiska problem. Obalansen visar sig exempelvis genom långa väntetider och att behandlingen inte alltid är individanpassad.

I forskningsprojektet MentALLY har vi som mål att utveckla och förbättra vården och behandlingen för vuxna personer som har psykiska problem i Sverige och i Europa. För att kunna göra detta behöver vi lära oss mer genom erfarenheter från personer som har fått vård och behandling för psykiska problem. Vi är intresserade av att få veta vad som upplevdes som hinder och vad som underlättade att söka vård och vad i behandlingen som underlättade eller försvårade tillfrisknandet. För att få ta del av dessa erfarenheter planeras fokusgruppsintervjuer med personer som har tidigare erfarenheter av vård och behandling för psykiska problem.

MentALLY är finansierat av Europaparlamentet och i projektet samarbetar forskare från Sverige, Norge, Belgien, Nederländerna och Grekland. Genom att fokusgruppsintervjuer genomförs i flera länder samlas värdefull kunskap in som vi kan använda för att förbättra och utveckla vården för vuxna personer som har psykiska problem. Mer information om MentALLY och övriga delstudier i projektet finns på engelska via följande länk: www.mentally-Project.EU

Erfarenhet av vård och behandling för psykiska problem? Mellan 20 och 65 år? Intresserad av att delta i en studie?

Vi söker dig som har tidigare erfarenheter av vård och behandling för psykiska problem till en fokusgruppsintervju.

Vi är intresserade av:

  • dina erfarenheter av vården och behandlingen
  • vad som fungerade bra och vad som fungerade mindre bra
  • vad som hjälpte dig att må bättre
  • om det var något som försvårade tillfrisknandet

 

För mer information eller för att anmäla intresse:
ring, skicka sms, mejla, använd kontaktformuläret nedan eller läs mer i deltagarinformationen.

Deltagarinformation

Kontaktinformation

Gunnel Hensing, projektledare

Telefon:
076-618 68 62

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2018-07-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?