Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktiviteter inom PRESA

NÄTVERKSTRÄFFAR

 

27 november 2016

Som en fjärde nätverksträff organiserades en nationell konferens där temat var prevention av sjukfrånvaro. Samtliga deltagare i nätverket var inbjudna att delta i konferensen som lockade ungefär 150 deltagare från universitet och organisation från hela Sverige med gemenskapen att de alla arbetar kring frågor kopplade till sjukskrivning och psykisk ohälsa. 

15 juni 2015

Den tredje nätverksträffen hölls i Linköping och fokus var på en gemensam ansökan för att få medel att genomföra en preventionsstudie för att förebygga sjukskrivning till följd av lättare depressions- och ångestsjukdomar (vilken senare skickades in för granskning). De seniora forskarna inom nätverket fortsatte sitt arbete med att skriva en debattartikel och en författargrupp arbetade vidare med att skriva en artikel kring bristen på forskning inom området för preventiva åtgärder för sjukskrivning till följd av depressions- och ångestsjukdomar.

4-5 februari 2015

De andra nätverksträffen hölls i Lund 4-5 februari 2015. Professor Stephen Stanfeld (Queen Mary University of London) som är världsledande forskare inom psykisk ohälsa i arbetslivet och tidigare gästforskare på Enheten för socialmedicin (New Ways hemvist) deltog. Hans roll var att utifrån sin kunskap kommentera den svenska och nordiska forskningen inom forskningsområdet för att på så sätt bidra till nätverkets nulägesbeskrivning av forskningen inom området. 

2 december 2014

Den första nätverksträffen hölls i Göteborg 2 december 2014. Deltagare från samtliga universitet inom nätverket deltog för att dela kunskap om tidigare, pågående och framtida forskning inom ens egna forskarkretsar. 

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2016-07-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?