Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nya resultat från kvalitativ studie om strategier för att fortsätta arbeta vid depression/ångest

Nyhet: 2017-11-29

Denna studie från New Ways analyserar de strategier som personer med depression och ångest använder när de försöker hantera sitt arbete trots att de inte mår bra. Nitton kvinnor och åtta män med yrken inom olika sektorer intervjuades. De flesta var i arbete hel- eller deltid medan sex personer var sjukskrivna. Analysen resulterade i en central, så kallad kärnkategori, för att fånga det mest centrala i deltagarnas beskrivningar. Den handlade om att på olika sätt söka ”manövrera sitt arbetsutrymme”, där arbetsutrymmet inte bara innebar den fysiska arbetsplatsen, utan också upplevelsen av känslomässigt och socialt utrymme i arbetssituationen. Upplevelsen hängde tydligt samman med livet utanför arbetet. 

Vi fann fyra underkategorier till att ”manövrera sitt arbetsutrymme”. Två av dessa infann sig oftare i en tidig fas av sviktande arbetsförmåga och handlade om strategier som var reaktiva, och enligt deltagarna mer tillfälliga: att forcera arbetsrollen samt att parera arbetsbelastning. Exempel på dessa var att pressa sig än hårdare när man kände att man inte räckte till, eller att parera genom att dra sig undan, antingen på jobbet eller att helt enkelt låta bli att gå dit. Andra sätt att ta udden av pressen var till exempel att tröstäta, dricka stora mängder kaffe eller mer alkohol än vanligt. Den tredje underkategorin handlade om att återhämta sig från jobbet. Deltagarna använde sig av en mängd olika aktiviteter och sätt för att återfå kraft och ork, såsom träning, promenader, avslappning, musik eller bara vara själv. Den fjärde kategorin, reflexiv anpassning, beskrevs av deltagare senare i processen, ofta efter viss sjukskrivning eller rehabilitering, eller hos deltagare som tillfrisknat men kände igen tidiga tecken igen på en ny svacka. Den handlade om att på ett reflekterat och mer konstruktivt sätt strukturera, modifiera och planera sin arbetsvardag utifrån de begränsningar som ohälsan innebar. En del anpassade arbetstider, arbetsmängd och i den mån det gick, arbetsuppgifter. De sökte stöd hos chef och kollegor. De reflekterade också över sin egen syn på arbetet, och omvärderade ibland denna.

Studiens resultat kan vara till hjälp för personer med depression och ångest för att medvetandegöra strategier och den process som ofta förekommer vad gäller sätt att hantera sin situation. Även arbetsgivare kan få ökad kunskap om vanliga, mer eller mindre synbara, strategier. För professionella inom till exempel rehabilitering, kan resultaten ge inblick i den variation och innebörd som beskrivningarna lyfter fram. Detta kan vara till stöd för att förstå patientgruppen och stärka möjligheterna till person-centrerad vård.

Studiens engelska titel är "Strategies to keep working among workers with common mental disorders – a grounded theory study" och finns inom kort att nå via tidskriften Disability and rehabilitation. Bakom studien står forskarna Louise Danielsson, Mikael Elf och Gunnel Hensing, New Ways. 

AV:
031-7863222

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2015-01-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?