Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till allmänmedicin!

Hos oss bedrivs forskning och utbildning inom allmänmedicin. Vi är del av avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa vid institutionen för medicin 

Forskning och handledning inom allmänmedicin utgör en stor uppgift för enheten. Framförallt undervisar vi i kurser på läkarprogrammet. Många lärare och forskare på allmänmedicin har dessutom klinisk verksamhet inom Västra Götalands och Hallands primärvård. Förutom i dessa verksamheter är allmänmedicin engagerad i arbete inom Sahlgrenska akademin, inom VG-regionen, Skaraborgsinstitutet, Socialstyrelsen, SBU och Svensk förening för allmänmedicin, SFAM.

Vision och uppdrag

Vi bedriver excellent kunskapsbildning inom allmänmedicin genom forskning, forskarutbildning, undervisning och handledning för att förebygga, lindra och behandla sjukdom och ohälsa. Vår vison är "Den goda hälsan för hela människan och hela befolkningen".

 

Sidansvarig: Kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-08-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?