Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning inom allmänmedicin

Allmänmedicin är ett kunskapsområde som utgår från frågeställningar som uppkommer i vården, både utanför sjukhus, hos enskilda patienter och i befolkningen. Det är en bred forskning med ett patientnära perspektiv. 

Forskning i allmänmedicin berör många stora patientgrupper och sjukdomar i primärvården. Vi använder både kvalitativa och kvantitativa metoder och frågeställningarna är ofta både relevanta för primärvården och kommer från primärvården. 

Våra forskningsområden

Från forskning till nyttiggörande

Vi har flera stora forskningprogram som har pågått under lång tid där vi undersöker allt från långsiktig påverkan av stress, till vilka faktorer som påverkar utveckling av diabetes. Vi driver också flertalet kliniska forskningsprojekt i samarbete med Västra Götalandsregionen, som handlar om införandet av nya kliniska metoder. Vi är även en aktiv part i nyttiggörandet av våra forskningsresultat. Ett exempel är Hälsolyftet, en hälsofrämjande och förebyggande metodik som har utvecklats hos oss.

Samarbete med FoU-enheter

Vi har ett nära samarbete med primärvårdens forskning- och utvecklingsenheter i Västra Götalandsregionen och Region Halland.

Nationell forskarskola

Vi är engagerade i Nationella forskarskolan i allmänmedicin, som är ett samarbete mellan ett flertal svenska universitet. Målet är att öka forskning och forskarutbildning inom allmänmedicin i Sverige. Forskarskolan kompletterar utbildningen doktorander inom allmänmedicin får på sina respektive universitet.

Sidansvarig: Kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?