Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Title field - no version

FullText field - no version

Forskning

Forskning utgör en stor del av verksamheten på enheten för allmänmedicin. Enheten samarbetar med primärvårdens FoU-enheter i VG-regionen och Halland. Ett flertal gemensamma doktorander och forskningsaktiviteter samt adjungerade lektorer och professorer ger förutsättningar för ett aktivt samarbete och växande forskningsaktivitet i primärvården.
Allmänmedicins epidemiologiska profil utgörs bland annat av forskningsverksamhet inom Skaraborgsprojektet. Enheten är också aktiv i EpiLife, där allmänmedicinska enheten deltar framför allt inom Transfer-delen. Ett flertal kliniska forskningsprojekt pågår i samarbete med VG-regionen, och syftar till att i jämförande studier studera implementering av nya kliniska metoder, baserade på kunskaper som erhållits genom den epidemiologiska forskningen och genom samarbetet med SBU och Socialstyrelsen.

Enheten för allmänmedicin arbetar tillsammans med Umeå och Linköpings systerenheter med den Nationella allmänmedicinska forskarskolan. Tillsammans utvecklar enheterna forskarkurser och seminarier för allmänmedicinska forskarstuderande från hela landet som kompletterar det som finns på deras eget lärosäte. 

För mer information om skolan: http://www.forskarskolanallmanmedicin.se/presentation.
Göteborgs studierektor för forskarskolan är docent Kristina Bengtsson Boström, FoU-enheten i Skaraborg.
 

Läs artikkel om forskarskolan i The Lancet september 2014

 

Mer information:

Eva Deutsch
Telefon: 031-786 6835
e-post:  eva.deutsch@gu.se

 

Kontaktinformation

Allmänmedicin

Box 454, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Arvid Wallgrens backe, Hus 7 Hälsovetarbacken

Telefon:
031-786 10 00 vx

Fax:
031-778 17 04

Sidansvarig: Eva Deutsch|Sidan uppdaterades: 2018-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?