Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Preventiv allmänmedicin

Skaraborgsprojektet är ett forskningsprojekt om högt blodtryck och diabetes som pågått i Skaraborg sedan 1977. Målet med projektet är att förbättra omhändertagandet av personer med ökad risk för hjärt-kärlsjukdom och diabetes och att göra vården effektiv. Skaraborgsprojektet ingår i ett nätverk med nationella och internationella kontakter och finansieras av forskningsmedel.

Inom Skaraborgsprojektet har tidigare genomförts studier i Skara, och under åren 2002-2005 genomfördes en undersökning i Vara och Skövde, där sammanlagt ca 3000 slumpvis utvalda personer i åldrarna 30-74 år undersöktes. Syftet var att studera sambandet mellan högt blodtryck och diabetes för att bättre förstå hur dessa sjukdomar uppkommer. Genom denna kunskap kan man förhoppningsvis förebygga eller skjuta upp insjuknande i hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

Mer information om Skaraborgsprojektet läs här

Kontakt person:
Ulf Lindblad, professor

 

Sidansvarig: Eva Deutsch|Sidan uppdaterades: 2017-05-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?