Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Preventiv allmänmedicin

Skaraborgsprojektet är ett forskningsprojekt om högt blodtryck och diabetes som pågått i Skaraborg sedan 1977. Målet med projektet är att förbättra omhändertagandet av personer med ökad risk för hjärt-kärlsjukdom och diabetes och att göra vården effektiv. Skaraborgsprojektet ingår i ett nätverk med nationella och internationella kontakter och finansieras av forskningsmedel.

Inom Skaraborgsprojektet har tidigare genomförts studier i Skara, och under åren 2002-2005 genomfördes en undersökning i Vara och Skövde, där sammanlagt ca 3000 slumpvis utvalda personer i åldrarna 30-74 år undersöktes. Syftet var att studera sambandet mellan högt blodtryck och diabetes för att bättre förstå hur dessa sjukdomar uppkommer. Genom denna kunskap kan man förhoppningsvis förebygga eller skjuta upp insjuknande i hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

Mer information om Skaraborgsprojektet läs här

Kontakt person:
Ulf Lindblad, professor

 

Sidansvarig: Eva Deutsch|Sidan uppdaterades: 2017-05-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://medicine.gu.se/avdelningar/samhallsmedicin_folkhalsa/allmanmedicin/forskning/skaraborgsprojektet/
Utskriftsdatum: 2019-07-23