Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Noll vibrationsskador

Inom VINNOVA-projektet Noll vibrationsskador som leds av SWEREA/IVF angriper vi källan till problemet genom att åtgärda maskinerna. Målet är att med hjälp av nyutvecklad patenterad teknik och bättre användning av existerande kunskap ta bort vibrationsskadorna genom att utveckla lågvibrerande handhållna maskiner. Vibrationsskador är idag den vanligaste godkända arbetssjukdomen och den innebär ofta kroniska nerv- och kärlskador, med sänkt arbetsförmåga och stort personligt lidande som följd.

Projektets vision är helt enkelt: ”Noll vibrationsskador”.

Projektet består av deltagare från grupperna teknisk forskning, medicinsk forskning, maskinanvändare, maskintillverkare, företagshälsovården, lagstiftare, arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer.

Från AMM Gbg deltar prof Lars Gerhardsson, yrkeshygieniker Per Jonsson, bma Christina Ahlstrand, psykolog Kristina Gyllensten, ergonom Ewa Gustafsson.

Sidansvarig: Madeleine Modig|Sidan uppdaterades: 2017-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?